Den skyddade Stenskärsfladan erbjuder båtfararna en naturskön hamnplats med gästbryggor i äkta skärgårdsmiljö. Här finns två gästbryggor du kan välja mellan. Den ena finns på den obebodda ön Birsskär med ca. 24 båtplatser med bojförtöjning och el.  På holmen finns HSR – sopterminal och utedass. Två roddbåtar finns till ditt förfogande för att komma över till huvudön Stenskär. Dessutom fins på Birsskärs stranden ett grillhus som byggdes våren 2020.  

Den andra gästbryggan finns på Stenskärs stranden med ca. 15 båtplatser och bojförtöjning. Bryggan ägs och sköts av Östergård, Rainer Ehrman : tel. 0400535132

Vill ni ligga på svaj finns det två röda bojar i viken ni kan ta fast i. Bojavgiften betalas i försäljningsbodan.

Det hundraåriga båthuset fungerar som försäljningsbod. Där kan du köpa närproducerade varor : Säsongens grönsaker odlade på Stenskär, Stenskärlimpan och fisk i olika former från närliggande vatten.

Bastun kan reserveras i båthuset.

Vår strävan är att bevara Stenskärs hemtrevliga och fridfulla byamiljö. Gästerna har visat sin uppskattning genom att återvända år efter år.

 

Bastu

På våren 2020 togs den nya bastun på Tistronören i bruk. Den är i förbindelse med Stenskär via en gångbro. Vid valet av plats för bastun var de viktigaste kriterierna en lugn plats för bastubadare och för oss nära till med tanke på skötseln av bastun. Efter första årets erfarenhet kan vi konstatera att vi lyckades rätt så bra med vårt mål. Bastun reserveras på plats och ställe endera Stenskär eller Birsskär.

 

Prislista

Birsskär hamnavgift : 23 € / natt ( innehåller el )

 

Tistronörens bastu : 25 € / h + 4,5 € / person, minimiavgift 34 €

                                        ( max 6 personer / h )

Familjepris : 38 € / h  ( 2 vuxna + max 3 barn )

 

Välkommna

Agneta och Jarmo